Hoogsensitiviteit

OOK  IN  DEZE  COVID-19 CRISIS  TIJD  GEEFT  MARIA  BOSMAN PSYCHOLOGISCHE  HULP  MIDDELS  COACHING  VIA  SKYPE , WANDELINGEN EN  IN  DE  PRAKTIJK.

NEEM  CONTACT  OP  VIA  HET  CONTACTFORMULIER

 

Sinds 2007 geef ik trainingen op het mooie terrein van de hoogsensitiviteit (afgekort HSP).

Kijk op ruimtevoorhooggevoeligheid.nl voor het aanbod, de gratis HSP-Plus Test, portfolio, diverse reacties en verdere informatie.

Wat is hoogsensitiviteit? Kort gezegd:

Hoogsensitiviteit is een eigenschap van het zenuwstelsel waardoor prikkels van buiten en van binnen de persoon sterk en gedetailleerd waargenomen kunnen worden.
De wetenschappelijke term is “Sensory Processing Sensitivity” (SPS).
Elaine Aron (USA) heeft SPS zeer uitvoerig beschreven en deze eigenschap de makkelijker te hanteren naam hoogsensitief gegeven.
In Nederland wordt het ook wel hooggevoelig genoemd. Dit kan wat verwarring geven omdat het lijkt, dat het dan alleen met gevoelens/emoties te maken heeft, en dat is niet zo.
Hoogsensitiviteit verwijst naar de gevoeligheid van de “senses” oftewel onze zintuigen: ogen, oren, neus, mond, huid. Het is een zeer waardevolle en normale eigenschap.
Sommige mensen zijn hoogsensitief, weten dat niet en hebben nergens last van of problemen mee. Anderen weten wel dat ze hoogsensitief zijn en hebben nergens last van of problemen mee.

Sommige mensen zijn hoogsensitief, weten dat niet van zichzelf en hebben voortdurend problemen. Die problemen kunnen opgelost worden als zij zichzelf beter leren kennen en daar rekening mee leren houden. Ze hebben anderen nodig in deze ontdekkingstocht.

Daarom geef ik voorlichting, lezingen, workshops, coaching, mentoring, vaardigheidstrainingen, ontmoetingsavonden en werk ik aan diverse publicaties en producten.

Op ruimtevoorhooggevoeligheid.nl kun je de gratis HSP-Plus Test doen om erachter te komen of je over de hoogsensitieve eigenschap beschikt.

Kan ik iets voor je betekenen? Stel je vraag via het contactformulier van ruimtevoorhooggevoeligheid.nl

Ik help je graag vooruit! Maria Bosman