Referenties

Zie diverse pagina’s op www.ruimtevoorhooggevoeligheid.nl en www.raumfuerhsp.de

Een paar staan hieronder.

 1. Johanna

  Hallo allemaal,
  ik ben er sinds de eerste ontmoetingsavond regelmatig bij en wil graag vertellen waarom ik blijf komen. Mij spreekt de VRIJBLIJVENDHEID erg aan- niets hoeft alles mag! Ik vind het fijn dat Maria een onderwerp voor de avond voorbereidt, maar dat er ook genoeg RUIMTE voor eigen inbreng is. Ook kom ik veel verschillende MENSEN tegen, andere typetjes en andere leeftijden dan ik zelf, die ik anders niet tegen was gekomen. Dit kan erg VERRIJKEND zijn. En dan LEER ik ook nog eens hoe ik beter met mijn manier van naar de wereld kijken kan omgaan door het met anderen te DELEN.
  Bedankt aan Maria en alle deelnemers!

  Beantwoorden
 2. Ferdinand Pfister

  Hallo allemaal,

  Mijn tweede ontmoetingsavond voor HSPers is me ook weer uitstekend bevallen. Ik was er vroeg en kon daarom mee eten met Maria. Ze had heerlijke goed gevulde soep gemaakt. Om 20.00 uur kwamen de anderen en er ontstond al snel een gemoedelijke sfeer rond de keukentafel.
  Maria heeft voor elke ontmoetingsavond een thema uitgedacht waarover we het gaan hebben. Iedereen heeft dan ruim de tijd om zijn of haar reactie te geven. In het gesprek wat daaruit voort komt ontstaan mooie momenten met veel respect voor elkaar. Als HSPer lijk je soms alleen te staan maar keer op keer blijkt dat heel veel mensen dezelfde dingen ervaren en het is dan goed te horen dat je niet alleen bent.
  Ik heb er persoonlijk veel steun aan en de positieve flow van de avond werkte bij mij nog dagen door. Super!!!

  Beantwoorden
 3. Joanne

  Een beetje gespannen ging ik naar de ontmoetingsavond. Wist niet goed wat ik me daar bij voor moest stellen. Maar ik kwam in een warme setting terecht waar niets van mij werd verwacht, maar waar wel gezellig werd gekletst over van alles en nog wat. Heerlijk wat soep en brood gegeten. Daarna in de andere ruimte gezamenlijk verschillende onderwerpen besproken o.a. over hoe je als hoogsensitieve jezelf kunt beschermen tegen een overvloed van gevoelens van anderen die bij je binnen komen. De hele avond voelde ik me op mijn gemak en dat is een heel fijne ervaring om mee te maken in een groep.

  Beantwoorden
 4. Johanna

  In 2013 bij Maria de HSP-avond gevolgd. Dit was zeer fijn. Het mooie aan deze avonden is dat iedereen zichzelf kan zijn; avonden met veel respect en ruimte. Maria kan alles wetenschappelijk onderbouwen (neurologisch; analytisch; etc.) zodat het niet ‘zweverig’ is, echter feitelijk en menselijk. Geen avond is hetzelfde en altijd komt er iets naar voren waar ik zelf iets aan heb of mee aan het werk kan. Wij zijn het waard om onze eigen grenzen te stellen en onszelf te respecteren. Dank je, Maria, voor deze goede tijd en ik hoop nog vaak te kunnen komen in 2014!!

  Beantwoorden
 5. Frances

  Dag allemaal, ik ben in het najaar 2013 voor het eerst naar zo’n ontmoetingsavond geweest. Als ik het moet omschrijven in één woord dan zou ik zeggen: verwelkomend.
  Ik voelde me meteen thuis, erg laagdrempelig en iedereen kon er zijn, mocht er zijn en werd in zijn/haar waarde gelaten.
  Voor mij is het wel een eind reizen en dat vind ik een nadeel. Ik vond het prettig om andere HSP’s te ontmoeten en dat smaakt naar meer.
  Frances

  Beantwoorden

Reageer